Κάνε
την τροφή το φάρμακό σου και το φάρμακό σου την τροφή σου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Stop στην Παιδική Παχυσαρκία - Η γενιά του X-Large



Είναι το παιδί μου παχύσαρκο; Υπάρχει τρόπος να το αναγνωρίσω; 
Μήπως φταίνε τα γονίδιά του; Παίζει ρόλο το σχολείο και οι φίλοι στο βάρος του παιδιού; ή μήπως φταίνε οι δικές μου συνήθειες; Τι συνέπειες μπορεί να έχει το υπερβάλλον βάρος του παιδιού στην υγεία του και τι κινδύνους διατρέχει στο μέλλον λόγω της παχυσαρκίας; Πότε πρέπει να πάει το παιδί στον διαιτολόγο; Πρέπει να ακολουθήσει δίαιτα ή διατροφή; Τι πρέπει να περιλαμβάνει το ιδανικό διαιτολόγιο ενός παιδιού; Πρέπει να κόψει τελείως τα γλυκά;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ερωτήματα γονέων που ανησυχούν για το υπερβάλλον βάρος του παιδιού τους, δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και δεν γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την κατάσταση αυτή. Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα σοβαρό νόσημα, μια ασθένεια του 20ου και 21ου αιώνα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Το παρόν βιβλίο απαντά με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σε καθημερινά ερωτήματα των γονέων, παρουσιάζοντας τις αιτίες και τις συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας αλλά παρέχοντας και συστάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση του παχύσαρκου παιδιού είναι πολύπλευρη και απαιτεί πάνω από όλα την ευαισθητοποίηση και την σωστή ενημέρωση του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Πείτε λοιπόν STOP στην παιδική παχυσαρκία…



 Εκδόσεις: medNutrition Publications Wellness

Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
Χριστίνα Φοντόρ, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Αναζητήστε το σύντομα στο https://www.mednutrition.gr/eshop