Κάνε
την τροφή το φάρμακό σου και το φάρμακό σου την τροφή σου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αξιολόγηση Σύστασης Σώματος - Λιπομέτρηση


Τι είναι και γιατί συστήνεται;


Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από μυϊκό ιστό, λιπώδη ιστό και υγρά. Με την μέτρηση αυτή προσδιορίζεται κάθε ένα από τα τρία μέρη ξεχωριστά και στην πράξη η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι εντελώς ανώδυνη και πολύ γρήγορη.

H ύπαρξη του λίπους στο σώμα μας είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. 

Ωστόσο, o προσδιορισμός του ποσοστού λίπους είναι σημαντικός γιατί αποτελεί τον πιο έγκυρο δείκτη διάγνωσης της παχυσαρκίας. Ένα άτομο με φαινομενικά φυσιολογικό σωματικό βάρος μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό λίπους και αντίστοιχα το υψηλότερο βάρος σε ένα άτομο μπορεί να οφείλεται στον μεγαλύτερο όγκο μυϊκού ιστού. 

Με απλά λόγια η λιπομέτρηση διαχωρίζει το ποσοστό λίπους και μυός στο σώμα και έτσι ξέρουμε από που «προέρχεται» το βάρος μας!

 

 

Με τι μηχάνημα θα μετρηθώ και τι αποτελέσματα θα πάρω;



Με την Tanita MC-180 γίνεται συνολική και τμηματική ανάλυση σύστασης σώματος με μεγάλη ακρίβεια.   

Η ανάλυση συμπεριλαμβάνει αξιολόγηση των επιπέδων λίπους, μυϊκής μάζας, άλιπης μάζας, οστικής μάζας, συνολικών υγρών σώματος και ανάλυση ενδοκυττάριου και εξωκυττάριου υγρού. Επιπλέον πληροφορίες είναι ο δείκτης σπλαχνικού λίπους, η σωματική κατάταξη και η ισορροπία σώματος. Η τμηματική ανάλυση παρέχει πληροφορίες για την κατανομή λίπους και μυϊκής μάζας στα άκρα (δεξί/ αριστερό χέρι, δεξί/ αριστερό πόδι) και στο κορμό